Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την αύξηση της Φορολογίας, την εισφορά αλληλεγγύης, την προκαταβολη φόρου έως 100%, τις υποτιμολογήσεις των Ιατρικών πράξεων, το clawback και rebate τα κουρέμματα και τις καθυστερήσεις πληρωμών για έτη, έρχεται τώρα και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για να μας αποτελειώσει.
Σύμφωνα με τα σχέδια των κυβερνώντων θα πρέπει να δίνουμε απο το φορολογητέο εισόδημα μας ως επαγγελματίες το 20% για σύνταξη (χωρίs να γνωρίζουμε ποιά, αν θα πάρουμε και πότε) το 6,95% για περίθαλψη, και 7% για επικουρικό όσοι έχουν.


Αν λοιπόν αθροίσουμε σε αυτά την Εφορία, την προκαταβολή για εφορία έως 100% του επόμενου έτους (για φέτος ειναι 75%) την εισφορα αλληλεγγύης και τον φόρο επιτηδευματος, τοτε μεσοσταθμικά τουλάχιστον 80% του Εισοδήματος πηγαίνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Απο αυτό που απομένει πρέπει να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ(αλήθεια εκείνη η υπόσχεση περι κατάργησης που είναι;) τέλη κυκλοφορίας κλπ. Και φυσικά για τους ιατρούς που είναι συμβεβλημμένοι με τον ΕΟΠΥΥ ας μην ξεχνάμε οτι φορολογούνται για το 100% ενώ εισπράττουν το 90% και χρόνια τώρα περιμένουν να εισπράξουν το υπόλοιπο 10%.
Με απλά λόγια αν ένας επαγγελματίας που δηλώνει εισόδημα 30.000 ετησίως θα του μείνουν στο τέλος 6.000 ευρω για να ζήσει. Και αν έχει την ατυχία να είναι συμβεβλημμένος με τον ΕΟΠΥΥ απο τα 6.000 τουλάχιστον τα 2.000 του οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ αλλά φορολογείται σύμφωνα με το νέο φορολογικό καθεστώς. Αν όλα αυτά δεν συνιστούν Οικονομική Δολοφονία των Ελευθεροεπαγγελματιών τότε τι συνιστούν. Μήπως θέλουν να μας διώξουν απο την χώρα μας για να γίνουμε ένα απέραντο ξενοδοχείο παροχής υπηρεσιών;

 

Συνάδελφοι

Το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει απο την Βουλή. Καλούμαι τους συναδέλφους μας ιατρούς βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην το ψηφίσουν. Διαφορετικά θα έχουν ιστορική ευθύνη έναντι των συναδέλφων τους για την ταφόπλακα στο επάγγελμα μας.

Σας καλούμε όλους στην συγκέντρωση  των επιστημονικών φορέων την Πέμπτη 11.00 στο κέντρο τηs Αθήναs και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίαs που διοργανώνει ο ΙΣΑ στις 25/1 Δευτέρα και ώρα 11.30 έξω απο το Υπουργείο εργασίας (Σταδίου) για να βάλουμε τέλος στα σχέδια αφανισμού μας.
Την ίδια μέρα (Δευτέρα 25/1) σας καλούμε σε 24ωρη αποχή απο τα καθήκοντά σας.


ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ.

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΧΗ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

 

Μετά τιμής

 

 

Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

 

Φ.Ν. Πατσουράκος       Δημόπουλος Βασίλειος