Προς:              

Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

κ.Κοντό Δημήτριο

ΑΘΗΝΑ 13/01/2014

ΘΕΜΑ: Οφειλές ΕΟΠΥΥ. Ερωτήσεις που ζητούν απάντηση

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


Σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή και σε ερώτηση του Προέδρου του ΙΣΑ κ.Πατούλη Γεωργίου για τιs πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, είτε τις τρέχουσες είτε τις ληξιπρόθεσμες, αναφέρατε ότι οι Ιατροί πληρώνονται τακτικά και έχουν 2 με 4 μήνες κατά περίπτωση να πληρωθούν για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ενώ για τα ληξιπρόθεσμα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση μόνο στην Αθήνα προκαλώντας φυσικά την δικαιολογημένη αντίδραση του Προέδρου του ΙΣΑ.

Επειδή αυτά που αναφέρατε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σας θέτουμε τις κάτωθι ερωτήσεις που θα θέλαμε την απάντηση σας.


Η αόριστη απάντηση σας ότι οι ληξιπρόθεσμες θα πληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες (άραγε πόσες) ουδόλως μας ικανοποιεί. Φυσικά δεν έγινε κανένας λόγος για τις υπόλοιπες οφειλές. Πως να εμπιστευτεί κάποιος ότι θα υλοποιηθεί έστω και κάτι από αυτές τις απαιτήσεις αφού έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμη και της πολιτικής ηγεσίας. Την ίδια στιγμή εμείς πληρώνουμε φόρους για λεφτά που δεν εισπράξαμε, τόκους για δάνεια που δεν μπορούμε να πληρώσουμε και προσωπικό και λειτουργικά έξοδα.

 

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,


Θα αναμείνουμε άμεσα την απάντηση σας και χρονοδιαγράμματα πληρωμών που να τηρούνται. Σε περίπτωση που δεν μας απαντήσετε θα αποστέλλουμε καθημερινά την ανωτέρω επιστολή σε όλους τους αρμόδιους φορείς μέχρι να λάβουμε ικανοποιητική απάντηση ελπίζοντας ότι ζούμε σε κράτος δικαίου.

 

 

 

Μετά τιμής

 

 

Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

 

Φ.Ν. Πατσουράκος       Δημόπουλος Βασίλειος