Στο συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που έγινε στο King George Hotel στις 7-8 Μαΐου συμμετείχε στο panel των θεσμικών φορέων και ο Πρόεδρος της Ένωσης κ.Φώτιος Ν. Πατσουράκος ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 Υπήρξαν σημαντικές ομιλίες από εξέχοντες επιστήμονες και πολιτικούς όπως επίσης και σημαντικές παρεμβάσεις από τους φορείς.

Στα σημαντικά συμπεράσματα του συνεδρίου είναι ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Αύγουστο 2017 μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Για τους Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατρούς θα ισχύει μόνο η ρύθμιση για 120 δόσεις για οφειλές στην εφορία και ασφαλιστικούς φορείς, πράγμα που επετεύχθη μετά από έντονη πίεση και παρέμβαση του ΙΣΑ.

Δυσμενέστατη εντύπωση έκανε ο σχολιασμός κυβερνητικού στελέχους που σε ερώτηση γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, η απάντηση ήταν ότι αυτό δεν έγινε διότι στον μηχανισμό συμπεριλαμβάνονται ευπαθείς ομάδες στις οποίες δεν ανήκουν οι ιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.

Είναι απορίας άξιο πως η πολιτεία πιστεύει ότι οι Ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες δύναται να επιβιώσουν και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, εφορία και ΕΦΚΑ όταν ιδίως στους Ιατρούς τους οφείλονται δεδουλευμένα από το 2010, έχουν υποστεί κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών περί το 15% και φυσικά πληρώνονται τις υπηρεσίες τους με υποτιμολόγηση έως και 80% από το ισχύον κρατικό τιμολόγιο, μετά τις νέες κοστολογήσεις και τα απανωτά Rebate και Clawback.

Το τελειωτικό χτύπημα μετά τον ληστρικό ΕΦΚΑ ήρθε με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας όπου οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος.

Τελικά οι Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί είναι παιδιά κατώτερου θεού.

9 5 2017 sinedrio kokkina daneias

 

Μετά τιμής

 

 

Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

 

Φ.Ν. Πατσουράκος       Δημόπουλος Βασίλειος